fbpx

Ajankohtaista

Kalenteri
Leirit
Kuvituskuva leirit

Viimeisimmät julkaisut

Elokuva-arvostelu: ”Code of Freaks” esittää kritiikkiä Hollywoodin vammaiskuvastolle

Elokuva-arvostelu: ”Code of Freaks” esittää kritiikkiä Hollywoodin vammaiskuvastolle

”Offend one – and you offend them all.” Suomennettuna ”Jos loukkaat yhtä – loukkaat samalla heitä kaikkia.” Tämä on vuoden 1932 ”Freaks”-elokuvasta tuttu motto, joka on vuonna 2020 julkaistun yhdysvaltalaisen ”Code of the Freaks”- elokuvan tunnuslause. Se kiteyttää tämän virkistävän ja suorapuheisen dokumentin viestin loistavasti.

lue lisää

Muistilista itsenäistymisestä

Teini-iän kynnyksellä ja sen jälkeen ystävien merkitys elämässämme alkaa kasvaa vanhempien merkityksen vähentyessä. Haluamme löytää oman äänemme ja etsimme itseämme, tai ainakin haluaisimme etsiä. Mitä tulee muistaa itsenäistyessä ja etsiessä itseään?

lue lisää

Mitä toivoisin jokaisen muistavan seksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä seikoista?

Meitä ympäröivällä maailmalla on mielenkiintoinen suhtautuminen seksuaalisuuteen ja seksiin. Toisaalta kaikkea autoista vaatteisiin myydään seksillä, mutta samaan aikaan vielä tänäkin päivänä kuulee seksillä pelottelua. Ei siis ihme, että nuoren, ja välillä aikuisenkin, pää on pyörällä siitä, mitä seksiin ja seksuaalisuuteen liittyen tulisi uskoa ja ajatella. Mitä toivoisin jokaisen muistavan seksuaalisuudestaan tästä eteenpäin?

lue lisää
Vammaiset tytöt x Kalevala Koru Taideleiri Helsingissä 10.3.-13.3.2023

Vammaiset tytöt x Kalevala Koru Taideleiri Helsingissä 10.3.-13.3.2023

Leiri loppuu hyvästeihin, kyyneleihin, yhteisiin aplodeihin ja väsyneisiin hymyihin. Tunnen kiitollisuutta siitä, että sain tulla tähän tilaan täysin omana itsenäni, oman toimintakykyni ja jaksamiseni kanssa. Tunnen kiitollisuutta siitä, että saan kuulua näin kauniiseen yhteisöön. Ja ennen kaikkea tunnen kiitollisuutta siitä, että olen saanut tutustua uusiin ihmisiin, joille ei tarvitse selittää, millaista on olla vammainen tyttö.  

lue lisää