Pääkirjoitukset
Vähemmistönä vähemmistössä: Kionan kokemukset identiteetistä ja vammaisyhteisöstä mixed-nuorena
Elokuun 2024 pääkirjoitusta varten haastattelimme Vammaisten Tyttöjen Kionaa, joka pohtii BIPOC-vammaisten identiteettiä itsessään ja yleisesti. Vähemmistön vähemmistössä eläminen BIPOC-vammaisena tarkoittaa monitasoista syrjintää, mutta myös erilaisten kokemusten tuomaa rikkautta. Mitä Kiona ajattelee identiteetistään autistina ja mixed-suomalaisena?
Ylpeä ja vammainen: Vammaisilla on oikeus olla olemassa
Heinäkuun 2024 pääkirjoituksessa Vammaisten Tyttöjen Sara pohtii vammaisten Pride-kuukauteen, vammaisidentiteettiin ja rakkauteen liittyviä teemoja. Mitä ajatuksia vammaisten Pride herättää, mitä meillä on opittavaa ”normaaliudesta,” minkälainen on ollut Saran sisäinen matka itsen hyväksymiseen?
Kevät täynnä uusia kokemuksia: Vammaisten tyttöjen vuosi 2024 Annikan näkökulmasta
Annika Knuuti on ollut Vammaiset tytöt-median jäsen loppuvuodesta 2023 saakka. Vammaiset tytöt-yhteisö on ollut Annikalle ensimmäinen kosketus vertaistukeen vammaisuuden osalta. Annikalla on monia vammauttavia sairauksia, joista näkyvin on touretten syndrooma....
Pääkirjoitus maaliskuu 23
Ymmärretyksi tuleminen on perustavanlaatuinen tarve, jonka täyttyminen on kuitenkin vain harvalle itsestäänselvyys. Ei riitä, että osaa viestiä ajatuksensa sellaisina kuin ne tarkoittaa. Tarvitaan turvallinen tila ja vastaanottavainen ympäristö, jossa viesti halutaan ymmärtää.
Helmikuun 23 pääkirjoitus
Helmikuun pääkirjoituksessa Vammaisten Tyttöjen projektityöntekijä Mira esittelee maaliskuussa järjestettävää Vammaisten Tyttöjen Minä olen taidetta -leiriä, jossa teemana on voimaannuttava valokuvaus.
Tammikuun 23 pääkirjoitus
Jos liikumme normista poikkeavasti, esimerkiksi apuvälineitä käyttäen tai muuten huomiota herättävästi, ei ole tavatonta joutua tuntemattoman pysäyttämäksi. Usein näillä tuntemattomilla ihmisillä on kysyttävää liittyen erilaisuuteemme. Kuinka tällaiseen kyselyyn tulisi suhtautua?