fbpx

Pääkirjoitukset

Joulukuun -23 pääkirjoitus

Maija Lindström on Vammaiset Tytöt-median tuottaja kesästä 2023 lähtien. Hän on itsekin vammainen tyttö. Lindström näkee Vammaiset Tytöt-alustan merkityksellisenä yhteisön ja representaation luomisen välineinä.  Maija on itse huonokuuloinen sekä kaksikielinen: hän...

lue lisää
Pääkirjoitus maaliskuu 23

Pääkirjoitus maaliskuu 23

Ymmärretyksi tuleminen on perustavanlaatuinen tarve, jonka täyttyminen on kuitenkin vain harvalle itsestäänselvyys. Ei riitä, että osaa viestiä ajatuksensa sellaisina kuin ne tarkoittaa. Tarvitaan turvallinen tila ja vastaanottavainen ympäristö, jossa viesti halutaan ymmärtää.

lue lisää
Helmikuun 23 pääkirjoitus

Helmikuun 23 pääkirjoitus

Helmikuun pääkirjoituksessa Vammaisten Tyttöjen projektityöntekijä Mira esittelee maaliskuussa järjestettävää Vammaisten Tyttöjen Minä olen taidetta -leiriä, jossa teemana on voimaannuttava valokuvaus.

lue lisää
Tammikuun 23 pääkirjoitus

Tammikuun 23 pääkirjoitus

Jos liikumme normista poikkeavasti, esimerkiksi apuvälineitä käyttäen tai muuten huomiota herättävästi, ei ole tavatonta joutua tuntemattoman pysäyttämäksi. Usein näillä tuntemattomilla ihmisillä on kysyttävää liittyen erilaisuuteemme. Kuinka tällaiseen kyselyyn tulisi suhtautua?

lue lisää
Joulukuun pääkirjoitus

Joulukuun pääkirjoitus

Haaveilen kovasti siitä, että vammaisten päivästä vammaisten ihmisten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistäjänä tulisi tarpeeton. Voisimme keskittyä nostamaan ja juhlimaan, vaikka merkittäviä kulttuurielämän vammaisia henkilöitä.

lue lisää
Marraskuun pääkirjoitus

Marraskuun pääkirjoitus

Kuvittele tilanne, että sairastut yllättäen vakavasti ja elämääsi astelee matkakumppaniksi jokin apuväline. Tilanteesta tekee mielenkiintoisemman se, että apuväline onkin astetta harvinaisempi.

lue lisää