fbpx

Yhteiskunta

Kuvitusbanneri erilaisist tytöistä

Joulukuun -23 pääkirjoitus

Maija Lindström on Vammaiset Tytöt-median tuottaja kesästä 2023 lähtien. Hän on itsekin vammainen tyttö. Lindström näkee Vammaiset Tytöt-alustan merkityksellisenä yhteisön ja representaation luomisen välineinä.  Maija on itse huonokuuloinen sekä kaksikielinen: hän...

lue lisää

Muistilista itsenäistymisestä

Teini-iän kynnyksellä ja sen jälkeen ystävien merkitys elämässämme alkaa kasvaa vanhempien merkityksen vähentyessä. Haluamme löytää oman äänemme ja etsimme itseämme, tai ainakin haluaisimme etsiä. Mitä tulee muistaa itsenäistyessä ja etsiessä itseään?

lue lisää

Mitä toivoisin jokaisen muistavan seksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä seikoista?

Meitä ympäröivällä maailmalla on mielenkiintoinen suhtautuminen seksuaalisuuteen ja seksiin. Toisaalta kaikkea autoista vaatteisiin myydään seksillä, mutta samaan aikaan vielä tänäkin päivänä kuulee seksillä pelottelua. Ei siis ihme, että nuoren, ja välillä aikuisenkin, pää on pyörällä siitä, mitä seksiin ja seksuaalisuuteen liittyen tulisi uskoa ja ajatella. Mitä toivoisin jokaisen muistavan seksuaalisuudestaan tästä eteenpäin?

lue lisää

Pieni muistilista parisuhteista

Vaikka kulttuurimme yrittäisi syöttää millaista naiskuvastoa tai mallia parisuhteesta tahansa, on meillä vammaisilla todellisuudessa samanlainen kyky olla parisuhteessa, kuin kenellä tahansa muullakin. Yhteiskunnan meille syöttämät kuvastot voivat kuitenkin saada päämme pyörälle.

lue lisää
Kuvituskuva kaksi puhekuplaa

Onko sinulla mielessä julkaisuehdotus? Kerro siitä meille!

vammaisettytot@rusettiry.fi