fbpx

Turvallisemman tilan periaatteet

Vammaisten tyttöjen turvallisemman tilan periaatteilla sitoudumme tekemään tapahtumistamme turvallisempia. Turvallisemmalla tilalla tarkoitamme, ettei kukaan tule syrjityksi tai väheksytyksi omana itsenään toiminnassamme tai tiloissamme. Turvallisemmassa tilassa häirintä, eli sellainen toiminta joka on vaarallista tai huonontaa ilmapiiriä, on kielletty. Tiedostamme, ettemme pysty toteuttamaan turvallista tilaa kaikille, mutta pyrimme aktiivisesti sitä kohti.

Kunnioita jokaisen fyysistä tilaa. Älä koske henkilöön tai hänen apuvälineisiin ilman lupaa. Älä myöskään kommentoi kenenkään ulkonäköä, ulkomuotoa, vammaa, toimintakykyä tai kehonosia ellei sinulta pyydetä sitä.

Kunnioita jokaisen henkistä tilaa. Älä kiusaa, käytä syrjivää kieltä tai vähättele ketään. Kommunikoimme kaikissa tilanteissa asiallisesti ja vaadimme sitä myös muilta.

Kunnioita jokaisen itsemääräämisoikeutta. Älä oleta, yleistä tai stereotypisoi ketään heidän kommunikointitavan, uskonnon, toimintakyvyn, vamman, kielen, ihonvärin, sukupuolen, seksuaalisuuden tai muun taustan takia.

Tapahtumissamme valokuvataan ja videokuvataan. Kerromme tästä aina tapahtuman yhteydessä erikseen. Kerro meille mikäli et halua tulla kuvatuksi. Jos itse kuvaat tapahtumissamme, varmista että sinulla on kuvattavilta lupa kuvien julkaisuun. 

Teemme yhdessä turvallisemman tilan. Jos teet tahattomasti tai tahallisesti virheitä, kanna vastuusi, pyydä anteeksi ja muuta käytöstäsi. Kaikki mokaavat aina välillä! 

Puutu syrjivään toimintaan. Syrjinnän tunnistaminen ja siihen välittömästi puuttuminen on kaikkien velvollisuus. Mikäli et voi puuttua syrjintään välittömästi, kerro siitä vammaisten tyttöjen työntekijöille.

Päivitetty 2.8.2022