fbpx

Kalevalan etkot ja Crip Ciné -avajaiset vammaisille tytöille

Kulttuuri

Kalevalan etkot + Crip Ciné -tapahtuma vammaisille tytöille

Tule mukaan nauttimaan Kalevalan järjestämistä etkoista vammaisten tyttöjen kesken ja kokemaan juhlahumua Espoo Cinén Crip Ciné
-elokuvakokonaisuuden avajaisnäytöksessä

Maanantaina 29.8.2022 Kalevala x Vammaiset tytöt osallistuvat elokuvafestivaali Espoo Ciné:n järjestämään Crip Ciné -elokuvakokonaisuuden avajaiselokuvan red carpet-näytökseen. Ennen elokuvan näytöstilaisuutta Kalevala järjestää osallistujille rennot valmistautumisetkot Espoossa, jossa on luvassa mukavaa yhdessäoloa ja kaunistautumista.

Etkoilla saamme nauttia toistemme seurasta, cocktailpaloista sekä halutessamme Kalevalan meille järjestämän kampaajan ja meikkaajan palveluista — punainen matto odottaa! Suuntaamme etkojen jälkeen yhdessä nauttimaan ensi-iltatunnelmista ja vammaisuuteen liittyvän elokuvakokonaisuuden avajaisnäytöksestä. Pukukoodi on ensi-ilta, mutta omalla maulla. Eli omaa silmää miellyttävät ja mukavat ykköset ylle ja juhlimaan vammaisten tyttöjen näkyvyyttä!

Paikkoja etkoille ja avajaisiin on rajoitettu määrä.

Crip Ciné koostuu seitsemästä elokuvasta, joiden tarinat saavat miettimään vammaisuutta uusin tavoin. Kokonaisuuden pääyhteistyökumppani on Kalevala x vammaisettytöt.fi, ja se on toteutettu yhteistyössä Vamlas-säätiön ja Aspa-säätiön kanssa. Crip Ciné rohkaisee kohtaamisiin.” – Espoo Ciné

Tapahtuman aikataulu

14.30-16.40 Kalevalan valmistautumisetkot Tapiola Gardenissa (Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, 02100 Espoo)

17.00 Crip Ciné -elokuvakokonaisuuden avajaistilaisuus Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisalissa (Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo)

17.30 Crip Ciné –avajaiselokuvan ensinäytös Louhisalissa

Käyttämämme tilat ovat esteettömiä.

Vammaisia näkyy hyvin vähän missään elokuvissa, lehdissä, mainoksissa tai sarjoissa edustus on puutteellista ja monesti virheellistä. Vammaisuutta kuvataan monesti vammattomuuden näkökulmasta, eikä se ole meidän näköinen narratiivi. Tarvitaan enemmän edustusta, mutta harmittaa että se jätetään meidän itsemme toteutettavaksi. Siksi Kalevalan tuki meille on tärkeä mahdollisuus ja tapa tuoda nuorten vammaisten tyttöjen ja naisten ääntä kuuluviin tavalla jolla he sen haluavat tuoda. Yhteistyö Espoo Cinén kanssa on askel kohti vammaisuuden näkyvyyden normalisointia.” Mira ja Anni Rusetti ry:stä kertovat.


Vammaiset tytöt noudattavat tapahtumissaan turvallisemman tilan periaatteita, joista voit lukea lisää täältä.
Espoo Ciné noudattaa tapahtumissaan turvallisemman tilan periaatteita, joista voit lukea lisää täältä.